Stockholms bästa korv finns i Länna, hos Krubberiet. Tidigare så har jag varit förbehållslös Günterian, men Krubberiet är faktiskt snäppet vassare.
Jag har snart ätit mig igenom Krubberiets hela sortiment av korvar, och ni som varit där vet att de har en del korv. När då Krubberiet postar så här trevligt, gissa vad jag gorde då?
Helt rätt. Det var bara att sätta sig i bilen och åka dit. När jag kom dit (vilket var en stund efter lunch) så var det ganska rejäl kö. Men som krubberiet själva säger, de gör inte snabbmat, de gör god korv så snabbt de kan.
Jag var tydligen den andra som beställde blodkorven. Du som känner mig vet att jag gillar att äta saker jag inte ätit tidigare, och blodkorv var en ny bekantskap. Setuppen på korven var perfekt. Rödbeta/pepparrotsås som är söt från rödbetorna och lite stingig från pepparroten. Dijonsenapen var häligt drag i och saltgurkan tillförde en bra dos sälta. Jag beställde surkål till korven med, vilket band ihop det hela riktigt bra. Alltihop levereras självklar i de specialbakade halva baguetterna, läckert frasiga men ändå så håller de ihop utan att kladda eller läcka.
Polsk blodkorv
En blodkorv, i alla fall polsk, är nästan på gränsen mellan ett isterband och blodpudding. Jag har ätit grynkorv didigare och det här påminnde verkligen om den, men med mera blodpudding om du förstår hur jag menade. Korven är grynig till konsistensen, inte köttig alls. Det är verkligen på gränsen till korv.
Korven på bildenär en spansk blodkorv, men de är väldigt lika i konsistensen.
Det enda negativa (och detta är verkligen en pyttedetalj) är att fjälstret var lite segt/hårt – ungefär som på isterband.
Blodkorv kanske inte är för den stora massan, och verkligen inte för veganer. Men är du sugen på att prova något annorlunda så här runt halloween så rekommenderar jag verkligen en blodkorv från Krubberiet.