ett recepttips från bacon
Fråga inte varför vi har julmiddag i slutet av januari för svaret är bara att så blir det ibland.
Barnen vrider på kalkonen innan de fotograferar den för de vill inte ha stuffingen på bild. Jag säger varför det? Det är ju den bästa stuffingen någonsin. Först stekte jag kycklinglever med lök, smör och tärningar av vitt bröd och så hade jag i mer smör, hårt reducerad hönsbuljong, valnötter, torkade körsbär, färska dadlar, massor av bladpersilja och ändå mer portvin och så blir det en mörkröd deg som jag knökar in i den arma fågeln.
Sedan, när det steks, 45 minuter på 175 och sedan ner till 110 grader, regelbundna ösningar och totalt fyra timmar och när stuffingen blir varm frigörs ångorna av allt det goda och tränger ut genom fågeln som blir snabbimpregnerad med smak. Jag har ingen aning om det fungerar i teorin, men i praktiken ger det en saftig, smakrik kalkon som faller i bitar vid beröring och som vi äter med gräddsås, brysselkål och vinbärsgelé, som flickor tar ett antal lunchlådeportioner av och som ändå håller sonen och mig mätta varje dag den kommande veckan.
Tänk, turkey sandwich.
No tags for this post.
via (title unknown) http://bacon.hornfeldt.se/basta-stuffingen-nagonsin/