Gillar du att baka själv kan jag verkligen rekommendera ett bröd fyllt av frön, nötter och massa annat gott. Testa att kasta i lite torkade bär och liknande med – ett bra sätt att variera det på när du bakat det några gånger!
Lågkolhydratbröd
2,5 dl krossade linfrön
2,5 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl fibrex
1 tsk fiberhusk
1/2 msk anis (hela)
1/2 msk fänkål (hela)
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver (man kan nog ta lite mer om man vill ha ett ”fluffigare” bröd…)
1 dl rysk youghurt (17% fett)
3 dl gräddfil
1 ägg
Sätt på ugnen på 175 grader.
Smöra en avlång brödform (1,5-2 liters) och ”bröa” med krossade linfrön.
(ju större brödform ju plattare bröd)
Blanda alla torra ingredienser, blanda alla ”blöta” ingredienser, blanda sedan torra och blöta ingredienser tillsammans i en bunke. Det blir en kladdig, kompakt och tung smet.
Klicka ner smeten i den ”bröade” brödformen.
Täck med aluminiumfolie, grädda i mitten av ugnen 30 minuter.
Ta av aluminiumfolien, grädda ytterligare 60 minuter.
Låt kallna helt under duk, gärna över natten.
Skär i tunna skivor och avnjutes gärna med enbart äkta smör eller bregott på!
Ser gott ut. Brödet ska alltså inte jäsa?
Nope. Bara att blanda ihop enligt receptet
Ser gott ut!