Mellanmål – test av kesoplättar

Receptet är Zuzi Buz http://zuzibuz.blogg.se/ och finns på http://fitnessguru.se/14808-kesopl-ttar

Jag gjorde det enkelt för mig och gjorde på ”vanlig” keso och hela ägg.

Receptet är enkelt:
3 ägg
1 dl proteinpulver
250 g keso

Mixa slätt med stavmixer. Stek i lagom storlek i stekpanna. Går utmärkt att tillaga utan smör i pannan.
Receptet ger ca 10 plättar (beroende på hur stora du gör plättarna) och de färdiga plättarna väger totalt 300 gram.

Näringsinnehållsmässigt ser det ut så här:

Photo

Kesellan är bara för att få det lite smetigt. Jag räknar med att en sats som ovan ger 2 portioner (för mig) så ett mellis (halv burk kesella och 5 plättar) skulle då ge 400 kcal, 16,5g fett, 7,8g kolhydrater och 56,3g protein

Kesoplättarna går dessutom utmärkt att frysa. De tinar snabbt i rumstemperatur och går utmärkt att tina i micro med.

Det är ett bra mellis!

2 thoughts on “Mellanmål – test av kesoplättar

  1. Thomas

    Om jag vill ha ett okonventionellt ägg då?

  2. Mosade Tår

    Orkar inte räkna om vad ett strutsägg skulle betyda i antalet portioner. Fast alligatorägg borde fungera, de är väl ungefär lika tora

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *